Weet wat je waard bent!

Donderdag 28 maart 2019 

 

Niet alleen onze talenten en vaardigheden zorgen voor succes. Het hangt ook af van onze mindset, onze denkstijl. Mindset: de overtuigingen die we hebben over onze intelligentie, talenten en kwaliteiten. Om in de juiste ondernemersmindset te komen, moet je in jezelf gaan geloven. Je moet dus bewust zijn van jouw waarden! Je zult zien en merken dat wanneer jij heel doelbewust gaat werken, je omgeving hierin meegaat en het ondernemen steeds plezieriger wordt en je steeds meer energie geeft. Maar hoe ga jij je nu op jouw doelen focussen, zodat jij jouw doelen gaat realiseren? Focus op jouw doelen zorgt ervoor dat je een flow krijgt die je energie geeft en deze wordt door jouw omgeving opgemerkt. Want alles wat jij aandacht geeft gaat bloeien. Laat je niet van je doel afleiden door bijvoorbeeld social media, meningen vanuit je omgeving, hobbels en tegenslagen. Zorg dus voor een sterke mindset!

Alle veranderingen in je leven, of ze nu persoonlijk of zakelijk zijn, gaan niet vanzelf. Je merkt vaak dat je wordt gehinderd door belemmerende gedachten, twijfels of echte obstakels. Deze zijn overkomelijk als je je focus scherp weet te houden. Focussen betekent eigenlijk ‘scherp stellen’ en heeft alles te maken met je aandacht op iets richten. Belangrijk daarbij is dat je je niet laat afleiden. Je vergroot daardoor je kans op succes.

Veel ondernemers werken heel hard, zijn inhoudelijk enorm gedreven maar zorgen onvoldoende voor zichzelf. Valkuilen wanneer je niet de juiste mindset hebt! Hoe komt het toch dat ondernemers/VP’s zoals jij het lastig vinden om echt te gaan staan voor wat je waard bent? Ondernemers vinden het vaak lastig om hun waarden goed onder woorden te brengen en stappen dan in de volgende valkuilen:

  • Alleen denken vanuit je eigen zwaktes. Vaak ga je het kennismakingsgesprek in met ‘het zal toch wel niets opleveren. Waarom zou de ander met mij gaan samenwerken en mij geven wat ik vraag?’ Dit type negativiteit zorgt er per definitie voor dat het inderdaad niet gaat lukken.
  • Onderhandelen over je tarief is niet leuk. Je offerte/je prijs aanbieden wordt vaak gezien als lastig. Vooral als het gaat over zaken rondom jezelf (je kwaliteiten, je uurtarief, je waarden). Vermijden van het onderhandelingsgesprek is niet het antwoord. Het zorgt ervoor dat je jezelf niet laat horen en dat anderen je waarden ook niet leren kennen. Het is dus heel belangrijk dat jij kunt onderbouwen waarom je deze offerte en dus dit tarief waard bent.
  • Laag inzetten en twijfelen aan jezelf is een andere valkuil. Dan doe jij het werk al voor de ander. Door al te denken voor de ander (dit zal zij/hij toch wel niet accepteren) zet je een lager tarief in dan je eerst van plan was.
  • Belangrijk vinden dat iedereen je aardig vindt en gelukkig is. Hierdoor krijg je niet gerealiseerd wat je verdiend. Zorg hebben voor de relatie is van belang. Dit ten koste laten gaan van de doelen die voor jou van belang zijn, zorgt op de langere termijn voor frustratie.

Zie jij dat een aantal van deze valkuilen ook op jou van toepassing is? Mooi! Want dan heb jij dus nog niet de juiste ondernemersmindset! En zonder de juiste mindset is het lastig om jouw doelen te realiseren en voor jouw waarden te gaan staan.

HOE CONCRETER, HOE BETER
Hoe SMART-er je doelen zijn geformuleerd, hoe duidelijker het is wat je precies moet doen.

SMART staat voor:
Specifiek: Is de doelstelling duidelijk genoeg?
Meetbaar: Kun je meten of je jouw doel hebt behaald?
Acceptabel: Zijn de doelen acceptabel voor jouw doelgroep, of voor jou?
Realistisch: Is het doel haalbaar?
Tijdsgebonden: Binnen welke tijd moet jouw doel gehaald zijn?

Dus niet
: ‘Dit jaar wil ik meer volgers op Facebook.’
Maar: ‘Eind dit jaar wil ik 200 meer volgers op mijn bedrijfspagina van Facebook dan dat ik nu heb.’

 

Wil jij werken aan jouw mindset, focus en doelen
en dus aan je eigen waarden?

Kom dan naar de workshop: “Weet wat je waard bent”. Voor € 247,- excl. BTW kun je een hele dag (incl. lunch) aan je mindset en aan je waarden werken (ook aan je financiële waarden, je tarief). Samen gaan we naar je plannen en doelen kijken en deze visueel maken.

Jij bent het waard! Heb je interesse, mail mij dan op irene.put@pro-va.nl of meld je direct aan.

Workshop “Weet wat je waard bent” Tijd: 09.00 – 17.00 uur Locatie: Flex & Connect Hobbesteeg 4 te Beverwijk

Lees vooral het programma hieronder!

 

Bedankt Irene voor de leerzame momenten, jouw openheid, de tips en de adviezen die je ons gegeven hebt. We hebben onze inzichten en ervaringen als virtuele professionals goed kunnen delen met elkaar.

Willy van Putten

Virtual Professional

De workshop van Irene sprak me aan, omdat ik het gevoel had dat ik de laatste tijd aan het zwemmen was. Ik deed maar wat. Ik zag niet meer welke koers ik op moest varen. Voordat ik met een business coach in gesprek was gegaan, had ik me al ingeschreven voor deze workshop. Ik had Irene al eerder gesproken tijdens een ander event waar ik haar tegen kwam en dacht: “Irene heeft al 5 jaar werkervaring door te werken als VP. Zij kan mij vast vertellen hoe en wat nu verder. Zij is ook niet zomaar daar gekomen waar ze nu is”. Door de gesprekken die ik na mijn inschrijving voor deze workshop met mijn business coach had, kwam ik er wel meer achter welke kant ik op wilde, maar toch had ik nog een blokkade. Na het volgen van deze workshop kreeg ik eigenlijk alleen maar meer bevestiging, dat ik de goede kant op ging. Nu weet ik welke stappen ik nog meer kan gaan zetten. Je kunt wel (groots) dromen, maar hoe maak je het dan in hapklare brokken zo dat die droom ook haalbaar is en wellicht gerealiseerd kan worden. Datgene heeft Irene voor mij wel duidelijk gemaakt tijdens deze workshop; maak het SMART en maak het visueel! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw klanten en de personen om je heen.

Ook de aanvulling van Patricia, business medium, maakte de workshop compleet. Ze had in principe alleen maar geobserveerd, maar ze wist precies de ‘pijnpunten’ te benoemen. Door met haar van gedachten te wisselen en daarna ook samen met Irene maakte het dat mijn SMART-stappen concreter werden. Mijn mindset is (nog meer) aan het werk gezet. Nu nog doen! 

Irene denkt echt met je mee, geeft je tips en ideeën om jou en jouw bedrijf te laten groeien. Dat de groep niet zo groot was, vond ik erg prettig. Dit maakte het wat laagdrempeliger om in een kleine setting met iedereen te sparren over wat er bij je speelt, waar je tegen aan loopt. Juist dat maakte het fijn. Kortom: Een echte aanrader!

Chantal van Mook

Virtual Professional, Just no worries

Dankjewel Irene voor je waardevolle workshop. Top verzorgd!

Constance Put

Virtual Assistant, By Constance

Hoe vond ik de workshop?
De workshop vond ik erg leerzaam omdat deze wordt gegeven door Irene die zelf heel goed weet hoe het is om te werken als VA en hoe je daar heel succesvol in kan zijn. Dit zorgt voor een net iets andere invalshoek en haar ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ook mijn ondernemersmindset daarin aan het veranderen is.

Bij het opstellen en opschrijven van mijn doelen weet ik nu dat ze zeker haalbaar zijn, hoe groots sommige doelen ook zijn. Want pas als je groots denkt, jezelf laat zien en keuzes durft te maken kun je je doelen halen. Dan weten klanten je te vinden en durven ze ook voor jou te kiezen.

Wat is het resultaat?
Het resultaat van de workshop is dat ik weet waar ik nu sta en welke stappen ik nog wil zetten om mijn doelen te behalen. Mijn doelen zijn nu ook behapbaar geworden waardoor ik niet meer tegen een grote berg omhoog hoef te kijken. En het vieren van tussendoelen maakt het ondernemen ook meteen een stuk leuker om te doen 🙂

Ik weet nu dat ik goed op weg ben omdat ik de fundering goed aan het leggen ben. Soms is teruggaan naar de basis en er samen met Irene naar te kijken helemaal niet zo verkeerd. Door er op dat moment bij stil te staan kun je gaan bijsturen. Dat maakt het voor mij weer makkelijker om mijn focus te behouden.

Claire Boldewijn

Virtual Assistant, Claire VA Support

Programma:

Ontvangst vanaf 09.00 uur met koffie / thee

Ochtendonderdeel

09.30-12.30 uur
We gaan met een stukje theorie van start om daarna jouw huidige mindset te scoren, je gaat jouw persoonlijke en zakelijke doelen bepalen. Deze verwerken we in een werkend businessconcept. 

Lunch van 12.30-13.30 uur met heerlijke luxe broodjes.

Middagonderdeel

13.30 – 16.00 uur: in de middag gaan we bekijken door welke hobbels en belemmeringen jij nog niet de gewenste ondernemersmindset hebt en daardoor nog niet je persoonlijke en zakelijke doelen kunt waarmaken. 

Ook bekijken we samen jouw huidige verdienmodel en of jij wel het juiste tarief vraagt en we gaan samen een voor jou werken verdienmodel opstellen. Een die zorg voor een continuïteit in je omzet. Ik ga je vragen om je omzetdoel vast te stellen (dus denk hier alvast over na) en door doelen te gaan stellen en de daarbij benodigde acties uit te gaan schrijven zul je merken dat doelen haalbaar worden en jij jouw gewenste omzet kunt gaan halen.

Investeer dus in jezelf en meld je vandaag nog aan!

Groetjes, Irene