“Ik heb geen geheim voor succes.
Gewoon je best doen.
Iets leuk vinden.
En een goed team om je heen verzamelen.
Want alleen kun je iets.
Met zijn allen kun je alles”.

~ Dit is een quote van Johan Cruijff ~

De quote sprak mij aan, omdat ik vaak zie dat mooie ondernemers stagneren in hun groei omdat ze alles zelf willen blijven doen. Ze vinden het moeilijk om werk uit te besteden of kunnen niet in een samenwerking investeren.

Samenwerken loont, investeer dus bewust!
Als Virtual Business Manager assisteer ik succesvolle ondernemers bij hun bedrijfsgroei. Voor degene die deze blog lezen en die nog niet de stap tot samenwerking hebben gezet, geloof mij “samen bereik je meer dan alleen”.

Want als Business Manager ben ik jouw sparringpartner. Ik denk met je mee, maar ook als het nodig is tegen. Ik vraag en luister, duw en trek. Soms geef ik gas maar rem ook af. Ik ben dus jouw Personal Coach.

Als jouw samenwerkingspartner stimuleer en motiveer ik jou om de groeiplannen ook echt binnen jouw bedrijf te implementeren. Want je hoort de laatste tijd steeds vaker dat ondernemers, na het volgen van een business coachtraject, niet het resultaat behalen wat ze hadden verwacht, dit omdat ze nog steeds de implementatie van hun plannen alleen moeten doen. En dan lopen ze toch weer vast.

Het echt implementeren van je plannen en dat dit heel veel kennis (die je niet altijd zelf hebt) en tijd vraagt, wordt helaas door veel business coaches niet meegenomen in het coachtraject. Gouden bergen worden beloofd: “succes gegarandeerd wanneer je mijn specifieke coachtraject afneemt” of “deze methode zorgt ervoor dat je in minder tijd meer omzet krijgt” of “ik onderneem echt een halfjaar met jou samen, ik ga naast je zitten en zorg voor succes”. En dit wordt gewoon geloofd! Terwijl jij als ondernemer echt verantwoordelijk bent voor je eigen bedrijfsvoering. Geen een coach gaat taken van jou uitvoeren, nee de uitvoering of te wel de implementatie moet jij echt nog steeds zelf doen. En heb jij na zo’n traject hiervoor de tijd en nog wel het geld?

In 2016 heb ik zelf ook in een business coachtraject van 9 maanden geïnvesteerd en ja door mijn eigen kennis en kunnen en het inzetten van mijn teamleden boek ik successen. Maar van mijn groep, bestaande uit 15 collega ondernemers, ben ik samen met nog twee andere ondernemers de enige die nu nog succesvol onderneemt.

Mooie ondernemers heb ik gesproken die helaas na een business coachtraject huilend aangaven dat zij gewoon geen geld meer hadden omdat ze alles in hun business coach hadden geïnvesteerd en dat ze nog niet het beloofde resultaat hadden behaald en nu niet verder konden. Heel graag wilde zij met mij de samenwerking aan gaan, zodat zij de nieuwe bedrijfsplannen konden doorvoeren maar hadden hiervoor geen geld meer beschikbaar.

Dus twijfel jij om een coachtraject te gaan volgen? Ik adviseer om bij twijfel het niet te doen en eerder de stap te zetten tot een samenwerking met bijvoorbeeld Pro-VA. Investeer in groei, maar dan wel in jouw eigen groei en niet in die van de business coach.

Kijk als ondernemer eens goed om je heen!
Je zult zien dat geen één succesvolle ondernemer alleen onderneemt. Zij hebben een team om zich heen gecreëerd, net zoals uit de quote van Johan Cruijff.

Vraag vandaag nog een VIP gesprek aan, zodat wij samen kunnen bespreken wat voor jou een gepaste samenwerking is en dan bedoel ik een samenwerking op maat! Klik hier voor meer informatie over het VIP gesprek.