Over mij

Hallo ik ben Irene Put oprichter van Pro-VA.

voor_op_de_site

Graag stel ik mij aan jullie voor.
43 jaar jong, geboren in Heemskerk en woonachtig in Beverwijk. Gelukkig getrouwd en heb twee kinderen, een zoon van 9 en een dochter van 5.

In oktober 2013 gestart met dit mooie VA-bedrijf onder de naam Pro-VA (professional Virtual Assistant). Sinds januari 2016 heb ik mijn bedrijf uitgebreid met een virtueel team, bestaande uit een aantal professionals waardoor wij samen continuïteit kunnen garanderen.

Ik heb meer dan 22 jaar ervaring in managementondersteuning en heb dit altijd met veel plezier gedaan, maar ik miste de uitdaging en de persoonlijke groei! Daarom werd het tijd dat ik voor mijzelf ging kiezen!

Mijn ideale ondernemer:
“Ik richt mij op zelfstandig ondernemers (m/v) tussen de 35 en 55 jaar, zoals consultants, coaches en trainers. Zij kunnen ondersteuning gebruiken zodat hun leven meer in balans komt en daardoor kunnen zij meer van het leven genieten en zijn ze niet alleen maar met hun bedrijf bezig. Zij hebben al een goedlopend bedrijf met een goede omzet en kunnen daarom in een VA en/of VA team investeren (geen startende ondernemers). Het zijn ondernemers die heel goed weten wat ze willen en hebben ook de kennis en visie om hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen, maar hebben niet de tijd of kennis om deze plannen daadwerkelijk te implementeren”. 

Implementatie:
Als VA werk ik graag mee aan de uitvoering van de bedrijfsplannen. Denk dan aan het opmaken van een goed uit te voeren implementatieplan met daarin alle nodige tools en programma’s beschreven. Voor het implementeren van de plannen zet ik indien nodig ook het virtuele team in, waardoor continuïteit en kwaliteit gegarandeerd is. Ook kunnen wij als team met de ondernemer meegroeien!

Onderhoud en bewaking:
Na de implementatie volgt vanzelf het onderhoud en het bewaken van de uitvoerende taken. De ondernemer wil graag ondersteuning in het dagelijks management, in de debiteuren- en crediteurenbeheer, in de (Online) Marketing of de PR/Communicatie. Denk hierbij aan e-mailbeheer, agendabeheer, website updaten maar ook het bouwen van een online leeromgeving om passief inkomen te realiseren behoort tot de mogelijkheden, het versturen van facturen en het bewaken van de betalingen, de verzending van de nieuwsbrieven en het zorgen voor meer zichtbaarheid, zodat de ondernemer zijn/haar handen vrij heeft voor het profileren en positioneren van de onderneming”.

Ik heb nu een aantal mooie uitdagende opdrachten en ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van hun bedrijf.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, neem dan zeker contact met mij op
Wil je een VIP-dag plannen om bijvoorbeeld jouw bedrijfsplannen te bespreken en een implementatieplan op te laten stellen, mail dan naar irene.put@pro-va.nl.

Virtuele groet,
Irene

Samen bereik je meer dan alleen!

Ik ben zelf ondernemer en had ook wel eens tijd te kort en dus stress. Ik had in het begin mijn werk en privé niet in balans. Maar ik was juist ondernemer geworden om mijn werktijd zelf te kunnen indelen en zo meer tijd voor mijn gezin te hebben. Dus voor mij werd het ook tijd om te gaan samenwerken! En heb intussen mijn bedrijf naar een hoger niveau gebracht!

De Boekhouding:
Ellen_Rietdijk
Bij mijn eigen boekhouding krijg ik gelukkig hulp van mijn zus, Ellen Rietdijk-Put, gediplomeerd PB.
Ik ben met deze samenwerking super blij want boekhouden is een vak apart!

 

 

Techniek en het bouwen van een online leeromgeving:
DSC_0112
Als VA werk je met verschillende tools en programma’s. Omdat ik mijzelf in het dagelijks management en in de (online) marketing gespecialiseerd heb, ontbreekt het mij wel eens aan uitgebreide  diepgaande technische kennis. Er zijn ook zoveel verschillende tools, plug-ins en programma’s beschikbaar. Gelukkig werk ik sinds oktober 2014 samen met een technisch VA, Francis Keek. Zij houdt van tools en vindt het heerlijk om nieuwe technieken te leren. Op momenten dat ik zelf vastloop kan ik haar altijd inhuren. Deze samenwerking is top! 

 

Sinds juli 2015 heeft Francis een eigen VA Academie opgezet speciaal voor VA’s die hun technische kennis willen uitbreiden. Kijk voor meer informatie op www.franciskeek.nl.

 

VA team

Financiën (debiteuren- en crediteurenbeheer – incasso)
Ook zeker een vak apart! Voor verschillende financiële werkzaamheden werk ik samen met Orlando Williams, eigenaar van Your-VA. Denk hierbij aan bijvoorbeeld facturatie vanuit OrlandoAutorespond of Exact online of het handmatig opmaken van facturen, het bewaken van (openstaande) betalingen en indien nodig het zetten van de nodige stappen zodat er wel betaald gaat worden.

Vanaf oktober 2015 is de samenwerking met Orlando van start gegaan en samen zorgen wij ervoor dat alle werkzaamheden binnen de afgesproken tijd worden afgewerkt. Orlando zijn specialiteit is financiën, maar ook hij is natuurlijk allround inzetbaar.

Online zichtbaarheid:
Wil je zichtbaar zijn als ondernemer, dan heb je je handen vol aan het bijhouden van jouw Social Media kanalen. Want de informatie die je wil delen moet wel up-to-date zijn. Met verouderde informatie kom je niet professioneel over. Denk bij online zichtbaarheid en Social Media aan jouw nieuwsbrief, jouw bedrijvenpagina op Facebook en/of LinkedIn. Stuur jouw fans regelmatig informatieve artikelen. Zorg dat je zichtbaar bent op Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, YouTube, Instagram, Pinterest en Persicope.

Jessica van Dam

Sinds januari 2016 is de samenwerking met Jessica van Dam van start gegaan. Een expert op het gebied van het opmaken en inplannen van nieuwsbrieven (+ inrichten van diverse mailsystemen). Het opmaken van een concentkalender en het inplannen van berichten op de verschillende Social Media kanalen. Het is belangrijk dat mensen op de hoogte blijven van jou en je praktijk/bedrijf en daarvoor is een nieuwsbrief onmisbaar. Jessica kan voor jou de nieuwsbrief verzorgen en naar jouw doelgroep versturen.

Door samen te werken met collega VA’s is continuïteit gegarandeerd.